Gruppreseförslag

Vi börjar från hemorten klockan 08.00 för att ta oss upp till Stidsvig och den kända Hillesgården. Här vankas det kaffe och fralla. Även en liten promenad i parken kan rekommenderas. Vi fortsätter sedan upp till Ladan , där ni kan köpa lite grejer , allt från pennor till Korgar och utemöbler . Vi rullar vidare på vägar förbi Hishult och Knäred innan vi kommer fram till Villa Solhaga, där vi ska intaga lunch inkl dryck ,( lättöl, vatten ). Efter lunchen blir det också en kopp kaffe. Sedan tar vi bussen och åker till en så kallad Älgsafari, där vi embarkerar ett litet tåg som tar oss ut i hägnad vildmark. Här får vi se skogens konung på nära håll. Efter vår utfärd i denna vildmark är vi väldigt kaffesugna. Kaffe med våffla sitter bra inför hemfärden. Här finns även en liten shop där Ni kan handla lite olika saker.

När vi nu är mätta dels på dessa stora djur i vår natur samt våffla och grädde styr vi bussen mot hemorten. Hemma tidig kväll, cirka 18.00- tiden.

Priset för denna lilla resa blir 750 sek / person vid minst 35 personer, och då ingår det följande.

Resa med helturistbuss. Reseledare. Kaffe med fralla på Hillesgården, entré till parken på Hillesgården . Lunch på Villa Solhaga. Entré , tågresa med guidning i Älghägnet samt Kaffe med våffla. Hemma vid 18.00-tiden.

————————————————————————————————————

Vi börjar vår dagstur klockan 08.00 från hemorten för att sedan ta oss upp till det fina Berte museum , nostalgi på hör nivå, med skolsal, handelsbod mm i gångna tider. Lunch äter vi efter detta besök . Kvibille gästis serverar lunchen och här får vi lite info om gångna tider även här. Lite inköp av fina Kvibille ostar i deras ostbutik på gästgiveriet. Efter denna stärkande och goda lunch ska vi ta oss vidare lite tillbaka till Öströö fårfarm. Här väntar fårsafari på Öströö fårfarm. Vi åker ut i hagarna med vagnar med högtalare där vi blir guidade och vi får också se på hur man med hjälp av hund vallar in fåren. Här finns det möjlighet att shoppa , antingen lammkött eller lammskinn, det är bara att välja. Eftermiddagskaffet smakar bra efter safarin som vi avnjuter på fårfarmen. Vi är nog nöjda nu så nu ställer vi kosan hemåt igen.

, lunch, eftermiddagskaffe, entreér.

Pris 750 sek/ person vid minst 35personer.

————————————————————————————————————

Från hemorten kör vi kl 08.00. Vi kör upp till Ljungby gästis för förmiddagskaffe samt fralla.. Sedan fortsätter vi in i de djupa smålandsskogarna och snart är vi vid dagens mål Hönsalottas Luffarmuseum.Ca kl 12.00

Därefter börjar vårt program med GLASMUSEUM. Vi har mycket unikt glas och vi berättar om glasets historia och ger er en resa på ca 500 år. Här får ni också skratta och gissa och så brukar vi få besök av en mycket intressant person som berättar en kort historia om sin släkting som var luffare. Det är en mycket unik berättelse som ni inte kan få någon annanstans. Då visas även världens största luffartavla. Nu fortsätter vi upp till vår restaurang -och där berättar vår ciceron om dagen och sedan startar måltiden på sitt speciella sätt !!!

Vår luffarmeny är väldigt omtyckt och det är svensk husmanskost med sill ägg potatis isterband fläsk köttbullar kroppkakor mm. Måltidsdryck ingår också naturligtvis. De flesta vill ha lingondricka.

Efter maten tar vår ciceron över igen och vårt program fortsätter med berättelser om den mycket unika och intressanta historien rörande luffarperiod som varade mellan 1885 – 1957.Lill-Sven, Höganäs Långe, Målaren Erik Öland Andersson, Kosta-Lasse, Hönsalotta, Björnjägaren och många fler luffare från landets alla hörn.

Därefter blir det kaffe med världens godaste ostkaka sylt och grädde.

Sedan vandrar våra gäster runt i det rika museet ( finns över 500 originaltavlor och tusentals trådtjack ) Fotoutställning mm

Pris blir 750 sek/ person vid minst 40 personer. och då ingår det Bussresa från hemorten, reseledare, Förmiddagskaffe på Ljungby Gästis. Föredrag om Luffarepoken.

Luffarbuffé med Ägg, Sill, Isterband, Fläsk, Köttbullar, Potatis , Kroppkakor , Ost och annat gott , Svagdricka eller annan svag dryck. kaffe och riktig SMÅLÄNDSK OSTKAKA med sylt och grädde.


  Slott och Vodka

Vi börjar från hemorten vid 8-tiden. Tar oss ner till Eslöv och på Ellinge slott avnjuter vi förmiddagskaffe med fralla.

Efter detta goda, ska vi få visning på slott och vodka destilleri.

Fyllda av information om destillat och historia om slottet är det tid med lunch som intages på Hurva Gästgiveri.

Mätta och ”goa” ska vi tillbaka till vår barndom med att besöka leksaksmuseet i Eslöv, fantastiskt fint.

Eftermiddagskaffe på Borgstugan på Trollenäs slott.

Pris vid minst 35 personer 750 sek och då ingår det . Resa med helturistbuss, Reseledare Förmiddagskaffe enligt ovan lunch inkl dryck , eftermiddagskaffe med kakor alla inträden och visningar.